2007. augusztus 16., csütörtök

Currys csirke

Ime legutóbbi kreativ kotyvasztásom eredménye!

Hozzávalók:
Csirke husi (én 6 db alsócombból csináltam, de mellehús is finom, csak azt darabolni kell)
Fél fej nagyobb hagyma, apróra vágva
Curry por (1-2 teáskanál, izlés szerint - én kettőt teszek)
1 ek. szezámmmag vagy két ek. apróra vágott amerikai mogyoró
2 ek. méz (ha sósabbra szeretnétek, 1 is elég)
1 teáskanál gyömbérpor
só, bors
étolaj, viz

Forró olajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a csirkét, és felöntjük annyi vizzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a curryt, mézet, szezámmagot/mogyorót, sót és borsot izlés szerint. Félig lefedve, közepes lángon kb. 45-50 percig hagyjuk főni. Néha kevergessük meg, és az utolsó 5-10 percre vegyük le a fedöt, hogy a szaftja megsürüsödjön egy kicsit.
Mexikói zöldséges rizssel nagyon finom!

2 megjegyzés:

Angie írta...

Hmm, nem vagyok nagy szakács, de ezt ki fogom próbálni:)

Azért jobban járnék, ha Másenyka (értsd: Marcsi) készítené el nekem. És azt hiszem azok a szegény szerencsétlen áldozatok is jobban járnának vele, akikkel meg fogom etetni a főztömet:)

russianblend írta...

Hehe! Sok sikert es jo etvagyat hozza! Nehez elrontani! ;)